Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

Follow me on instagram

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Blog (Page 52)

Design de ambalaj pentru ulei

Design de ambalaj pentru ulei de măsline. Dacă ne uităm în rafturile magazinelor noastre vedem aceleași etichete de ulei de m

E groasă rău

E groasă rău. Am scris cu câteva zile în urmă despre cum se-ntoarce lumea cu curu-n sus. Despre astea cu metaversu, cu lumile

Fiicele pierdute ale Indiei

Fiicele pierdute ale Indiei este un proiect social. Traficul de ființe este o problemă serioasă în India. În urmă cu opt ani

Design Instant perfector

Design Instant perfector, nu produs pentru un ten proaspăt și fără imperfecțiuni la orice oră. Iată descrierea produsului d

Ochii nu mint niciodată

De data asta despre ochi. Ochii nu mint niciodată. Iată un experiment social filmat în India. Am citit cărți despre limbajul

Reclamă la paste în stil rusesc

Reclamă la paste în stil rusesc sau reclamă în stil rusesc la paste? Pfff, cred că am ajuns la asta din pricina unui show în

Design ambalaj pentru ruj mat

Azi e despre design ambalaj pentru ruj mat cu textură cremoasă și pigmentație intensă. Designul ambalajului Cupio Matte Innoc

Cea mai nouă reclamă Budweiser Clydesdale

Cea mai nouă reclamă Budweiser Clydesdale. Am văzut-o în urmă cu câteva minute și pun linkul aici ca să vă puteți da și

O campanie îndrăzneață de Valentine’s

O campanie îndrăzneață de Valentine’s. Le chocolat des Français a lansat o ediție limitată de tablete de ciocolată c

Apple TV+ in Romania

Apple TV+ in Romania  Deocamdată se poate doar apelând la șmecherii. Poți fenta serviciul fie prin setarea unui Apple ID de S

Cum poți să devii un hoț anonim

Imaginea mărului în care în locul mușcăturii a fost pus profilul creatorului Apple a făcut înconjurul lumii. Iată însă că a apărut și primul scandal legat de paternitatea imaginii. Chiar dacă aceasta l-a făcut cunoscut pe Mak Jonathan, cel care a postat-o pe rețelele de socializare, imaginea a fost creată de fapt în luna mai de către Chris Thornley și postată de către acesta pe contul său de Flickr. La câteva zile după ce au apărut acuzele privind furtul de proprietate intelectuală, Mak a ținut să aducă lămuriri pe blogul său personal, justifincându-se că nu a știut despre existența imaginii și că oricum el nu a făcut nici un ban de pe urma răspândirii ei, că nu a avut nici un avantaj...

Primul restaurant al lui Jamie Oliver

Nici nu mai știu unde l-am descoperit prima oară pe Jamie Oliver, cred totuși că la televizor când încercam să adulmec savoarea mâncărurilor preparate imaginându-mi că ies din ecranul tv-ului. După succesul serialului televizat, imediat în librăriile noastre au început să apară cărțile de bucate care ne învățau să gătim cu Jamie. Ne-am luat și noi vreo trei titluri diferite și trebuie să vă spun că praful nu a avut timp să se pună pe ele, chiar dacă, în România fiind, ai probleme în găsirea anumitor ingrediente pentru completarea rețetelor. Săptămâna trecută însă am avut plăcerea să fiu la o întâlnire de două zile care s-a ținut în primul restaurant a lui Jamie Oliver, "Fifteen", în Amsterdam. Aici l-am cunoscut pe Ralf van Pelt, managerul localului, un tănar sub 30 de ani, de o modestie dezarmantă, mereu cu zâmbetul pe buze. Localul este departe de a fi unul fițos, un spațiu plăcut, cu o bucătărie deschisă care te lasă să îi pătrunzi secretele și un colț din care, cuminți, cărțile lui Jamie Oliver privesc clienții. Ralf ne-a dezvăluit din biografia lui Jamie Oliver, faptul că lucrurile nu au fost întotdeauna roz pentru legenda restaurantului și tocmai de aceea și acum, aici sunt primiți tineri ai străzii cărora li se oferă șansa de a învăța o meserie după care să poată să își câștige cinstit existența. Două zile cât am stat acolo, între discuții pauzele erau umplute de consumarea unui fel de mâncare. O servire ireproșabila. Tineri de diferite naționalități care lucrau într-o armonie perfectă. A fost ceva deosebit. Nu mă întrebați ce am mâncat, probabil mi-ar fi mai ușor să rasfoiesc una dintre cărțile de bucate și să vă spun, dar ar lua timp. Adevărul e că au fost combinații care în cazul unei majorității de clienți români ar fi putut părea ciudate. Ajunge să vă spun doar de sandwich-ul servit de exemplu la micul dejun, pâine prăjită cu o felie de salam peste care era pusă o lingură de dulceață și o funză de mentă. Cum vi se pare? Chiar dacă strâmbați din nas, adevărul e că nimănui nu i-a picat greu. A fost chiar delicios. Până să ajungem însă să ne contrazicem în gusturi, mai bine vă las să vedeți imaginile realizate. O imagine din exterior, restaurantul se află în imediata apropiere a docului unde din timp în timp "parchează" câte un vas de croazieră. Pentru că e vorba despre un eveniment deosebit,...

Cămara cu mirodenii

Suntem foarte aproape de lansarea unei noi firme. Va fi un magazin de condimente din toată lumea pe care gurmanzii sau cei îndrăgostiți de arta culinară le vor găsi chiar în centrul Timișoarei. Camara cu mirodenii va suprinde nu doar prin ofertă, ci și prin amenajare. Am să vă arăt sigla noului magazin iar în săptămânile ce urmează am să încerc să vă dezvălui câte puțin din cum va arăta interiorul. Asta ca să vă fac curioși și să veniți cât mai mulți la deschiderea pe care, dacă lucrurile merg cum le-am planificat, am stabilit-o la sfarșitul lui octombrie. ...

De la frunza la interzis minorilor!

Faptul că în România s-a copiat la greu nu mai este un secret pentru nimeni. Totul s-a făcut pe furat, cel puțin până acum, iar rezultatele de la BAC au fost un exemplu care susțin cele de mai sus. La fel stau lucrurile și în branding, firme care își bazează importanța pe copierea unor elemente de identitate din logo-urile unor branduri celebre. Plagiatul a mers atat de departe încât uneori au fost inversate doar două litere din sigla originală sau s-a schimbat doar nunanța culorilor. Unii însă nu s-au mulțumit cu simpla copiere, ci au vrut să demostreze că sunt mai tari decât originalul. Este cazul unei companii locale care nu numai că a copiat frunza Elenei Udrea, din campania de promovare pentru România, ci a multiplicat-o în cel mai nefericit mod. Imaginea de mai sus este cel mai evident exemplu pentru ce poate ieși atunci când habar nu ai de branding, dar furi o imagine din browserul pc-ului și folosești trei comenzi, copy, paste și transform… În cel mai nefericit mod, iar când folosești imaginea pentru promovarea unei companii din domeniul culinar mi se pare cu atât mai grav. ...

Public relation MacPixel

Astazi, stand de vorba cu fetele in firma mi-am dat seama ca una dintre activitatile pe care le facem la greu, PR-ul, nu se regaseste pe site-ul nostru. Pana punem un buton cu PR, nu imi ramane decat sa scriu pe blog despre ce facem in acest domeniu. Saptamana trecuta, de exemplu, am fost plecat la Amsterdam pentru un eveniment la care am participat alaturi de Generatie Tanara Romania si Not for Sale. Ceea ce am reusit in urma celor patru zile petrecute in Olanda nu este numai crearea unui curent favorabil tarii noastre, ci infiintarea Academiei Not for Sale si a cel putin zece locuri de munca incepand cu primavara lui 2012. Dintre acestea cea mai importanta mi se pare academia, mai ales daca va spun ca aici vom organiza cursuri de social marketing, film, fotografie, relatii publice, webdesign, advertising, business...

Propunere

Aflat cu treabă prin centrul orașului mi-am zis să fac o poză de pe scările catedralei, să prind clădirea teatrului. Nu mare mi-a fost mirarea atunci când am ajuns acasă și am constat că întreaga priveliște este acoperită de un păienjuniș de cabluri de tot felul. Poate nu ar fi rău, pentru imaginea orașului, măcar în centru, deși știu că este o normă europeană care cere acest lucru, să tragem toate firele pe sub pământ. Ce ziceți? ...

Reclamă protectoare

Construcția maternității din Texas va dura aproximativ doi ani. Edificiul este amplasat într-o zonă cu un trafic intens. Încă de la săparea fundației proprietarul s-a gândit să își promoveze serviciile pe care urmează să le ofere. A apelat la firma de design Principle, din Houston, căreia i-a solicitat să gândească materialele pentru zona de protecție a construcției astfel încât acestea să genereze un buzz în mintea trecătorilor. ...

Mall își numără vizitatorii

Am fost azi până la Mall să ridic de la o firmă o comandă pentru Quick Lunch. Mare mi-a fost surpriza să constat că la intrare ambele uși culisante funcționau. Imediat ce am trecut de ele nu am putut să nu remarc, prinse de cadrul metalic, detectoarele de trafic. Deci, cei de la Mall au început să își contabilizeze posibilii clienți. Asta cu siguranță se va traduce în alte prețuri începând cu această toamnă. Pentru cine? Rămâne de văzut. ...