Care a fost mai întâi Kumpir-ul sau Kartoffel?
În urmă cu mai bine de șase ani am avut prilejul să stau de vorbă cu un domn interesant care lansa un nou brand în Romănia, o afacere culinară a cărei bază erau cartofii. Prăvălia s-a deschis într-un centrul comercial important din Timișoara și nu știu dacă s-a mai extins de atunci. Știu însă că am avut o discuție cu patronul respectiv și era foarte hotărât să dezvolte afacerea, să o transforme în franciză… Pe atunci nu ajunsesem însă la turci și poate tocmai de aceea mi-am spus: uite un tip care citește despre branding, are o idee originală și vrea să o impună pe piață. Săptămâna trecută însă, în Turcia, am avut surpiza să descopăr zeci de mini restaurante pe aceeași idee.
M-am întrebat imediat care a fost mai întâi Kumpir-ul sau Kartoffel-ul? Dacă mă iau după istorie atunci câștigă primul și râmăn cu amărăciunea de a fi crezut că putem fi măcar odată originali.