Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Produsele Dji interzise în America
produsele dji interzise in america

Produsele Dji interzise în America

Lucrurile sunt în evoluție… produsele Dji interzise în America. Asta e cea mai recentă prevedere legislativă care a trecut deja prin Camera reprezentanților.

Spre ce dracu’ ne îndreptăm? E o întrebare pe care, de la pandemie încoace, mi-o pun tot mai des.

„Dronele sunt o amenințare…”

Susținută de doi senatori republicani, prevederea are drept țintă interzicerea comercializării produselor Dji pe teritoriul Statelor Unite. Actul a trecut vinerea trecută de Camera Reprezentaților.  Urmează să fie votat de către Senat și apoi semnat de către președinte. Inițiativa a primit deja și susținerea Comisiei de Apărare din Senat.

În accepțiunea celor doi senatori, principalul motiv pentru care produsele Dji trebuie interzise în SUA ține de faptul că este vorba despre o companie chineză. “Dronele Dji, sunt o amenințare la fel de mare pentru securitatea SUA ca și Tik-Tok”, declară unul dintre senatorii americani.”Acestea sunt prevăzute cu echipamente care pot transmite în China imagini în timp real. Filmările echipamentelor militare, ale infrastructurii strategice sau a vieții private a americanilor, constituie o amenințare de securitate națională”.

Dji consideră inițiativa xenofobă

Dji consideră inițiativa legislativă una xenofobă și fără sens. Împotriva ei s-au pronunțat deja profesioniștii din industria cinematografică, piloții de drone, utilizatorii entuziaști. Au protestat și fermierii care le utilizează pentru supravegherea sau irigarea culturilor… A fost constituită și o alianță de advocacy împotriva măsurilor de interzicere a dronelor.

Dacă legea va fi semnată de președintele american atunci produsele Dji vor fi interzise în America și actul va afecta și posesorii actuali de drone.

Deocamdată la noi e “liniște”

Deocamdată la noi e “liniște”. Dar mă tem că găselnițele legate de “pericolul pentru securitatea națională”, de posibilitatea de a fi spionați de către chinezi, vor fi folosite ca argumente și aici. Se vor găsi și la noi repede voluntari care invocând principiul solidarității, flancului estic, garanțiilor de securitate… vor impinge lucrurile spre interzicerea folosirii produselor Dji și la noi.

Asta pentru că la noi echipamente militare nu prea sunt, iar de infrastructură strategică nici nu poate fi vorba. La noi trenurile merg cu 25 de km pe oră dacă afară temperatura trece de 30 de grade. Tir-urile nu pot circula ziua că se înmoaie drumurile, iar viața privată oricum ne-o punem, majoritatea, pe facebook, tik-tok, instagram, x…

Așa că, dacă tot e să luăm o măsură, zic, atunci hai să interzicem telefoanele mobile. Toate! Că dacă e să fim sinceri, astea sunt cele mai ordinare device-uri prin care putem fi spionați. Și nici nu vreau să mă gândesc că majoritatea componentelor din care sunt făcute vin… tot din China. :))

Spre ce dracu’ ne îndreptăm?

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.